Blog single image

5 tips om uien geur te verwijderen?

Wanneer je uien gebruikt in de keuken is er een grote kans dat deze geur blijft hagen op de plekken waar je ze opslaat tot het materiaal en apparatuur welke je gebruikt voor de bereiding. Daarom hebben we voor jouw een aantal handige en frisse tips op een rijtje gezet om de geur van uien op diverse plaatsen en materialen te verwijderen.


Uiengeur in de Koelkast - Wanneer je de geur van uien wil bestrijden in de koelkast zijn er diverse middelen te verkrijgen in de supermarkt maar een schaaltje zout met een doorgesneden citroen is net zo effectief. Doordat het zout absorbeert trekt het de uiengeur uit de koelkast, de citroen laat de koelkast extra fris ruiken.


Uiengeur in de pannen - Ruikt je pan na het bereiden van uien naar ui? Snij een aardappel in blokjes en bestrooi deze met zout, verdeel ze over de pan en laat ze een goede 24 uur liggen. Na 24 uur zou de uiengeur uit de pan getrokken zijn en is deze klaar voor de volgende bereiding.


Uiengeur in de snijplank - Het snijden van uien, indien je geen uiensnijder bezit doe je natuurlijk op een snijplank. Na het snijden ontgeur je deze gemakkelijk met een doormidden gesneden citroen welke je rustig over de snijplank wrijft.


Uiengeur in het aanrechtblad - Bevat je aanrechtblad de geur van uien? dan kan je dit het beste schoonmaken met een sopje en een scheutje azijn erdoor. De azijn neutraliseert de uiengeur die in het aanrechtblad is getrokken.


Uiengeur in de kamer - Heb je last van een uiengeur in je kamer? dan kan je dit bestrijden door schaaltjes met azijn of koffie op de verwarming te leggen. De warmte zorgt ervoor dat de neutraliserende werking van koffie of azijn word versterkt.